perjantai 14. marraskuuta 2008

Huokutus (Twilight) - Elokuvan näyttelijät

Twiligt-saaga on yksi lempi kirjasarjoistani, ja olen kahden vaiheilla uskallanko mennä katsomaan siitä tehdyn elokuvan, kun se joskus joulukuussa tulee Suomen ensi-iltaan. Kirjoihin perustuvat elokuvat ovat aina hankalia, varsinkin kun ne ovat valmiiksi tunettuja ja ihmiset ovat muodostaneet vahvat mielipiteet päähenkilöiden ulkonäöstä. Useimmat kirjaelokuvat eivät onnistu yhtä hyvin kuin Harry Potter ja Taru Sormusten Herrasta.

Suurin ongelma elokuvassa lienee se, että se sisältää vampyyreja. Niiden saaminen edes vähän uskottavan näköisiksi on hankalaa ja useimmiten epäonnistuu (esim. Anne Ricen Kadotettujen kunigatar, joka oli vain huvittava). Kirjan alussa Bella (päähenkilö) kuvaa Culleneita (kirjan vampyyri perhe) kauneimmiksi "ihmisiksi", joita on koskaan nähnyt. Se aiheuttaa pienen ongelman niille, jotka päättävät hahmojen esittämisestä, sillä mistä löytää niin täydellisiä näyttelijöitä, että heitä voisi kuvata maailman kauneimmiksi. Jos kirjassa olisi vain kerran ilmaistu, että Cullenit ovat erittäin kauniita, olisi hahmojen esittäjien etsiminen ollut hitusen helpompaa, eikä näyttelijöiden olisi tarvinnut olla niin täydellisiä, mutta kun sitä tuodaan esille kirjassa (eikä vain ensimmäisessä) koko ajan.

Toinen huolenaiheeni on se, että entä jos sittenkin pidän elokuvasta, ja haluaisin, että se saisi jatkoa, sillä kirjat muodostavat selvän jatkumon. Kirjasarjassa on siis neljä kirjaa, joista kolme on ilmestynyt suomeksi nimillä Twilight=Epäilys, New Moon=Houkutus ja Eclipse=Epäilys. Sarjan viimeinen osa Breaking Dawn , jonka pitäisi ilmestyä suomeksi ensi vuonna, aiheutti kovaa polemiikkia Jenkeissä (juonipaljastusten takia en kerro miksi), ja sen saaminen elokuvaksi sellaisenaan vaikuttaa aika epätodennäköiseltä. Ja jos elokuvaa muutetaan paljon siitä millainen se oli kirjana, se epäonnistuu varmasti.


Päähenkilöt:


Bella Swan (Kristen Stewart): Mielestäni ihan ok valinta, mutta koska esittää ihan tavista ei näyttelijää ollut edes niin hankalaa valita.


Jacob Black (Taylor Lautner): Olin pettynyt, ettei ohjaaja löytänyt rooliin aitoa alkuperäisamerikkalaista näyttelijää, vaan tyypin joka vähän näyttää siltä. Myöhemmin näyttelijä kyllä sanoi, että oli tutkinut sukupuutaan ja löytänyt sieltä esi-isiä Ottawa ja Potawatomi heimoista. Mutta jos tarpeeksi pitkälle kaivaa, niin varmasti löytää aika monen amerikkalaisen sukupuusta.

Edward Cullen (Robert Pattison): Tullut aikaisemmin tutuksi Cedric Diggorynä Harry Potter ja liekehtivä pikari-elokuvasta. Tämä roolitus aiheuttaa minulle eniten ongelmia. Elovan promokuvissa Pattison näyttää enemmän narkkarilta kuin komealta vampyyriltä.


Muita hahmoja, joiden näyttelijävalintoihin en ole tyytyväinen:



Rosalie Hale (Nikki Reed): Näyttääkö edes vähäsen mailman kauneimmalta naiselta. Mielestani ei todellakaan.

Carlise Cullen (Peter Facinelli): Taas yksi narkkarilta näyttävä tapaus. Harmittavaa, sillä näyttelijä on oikeasti hyvän näköinen (siis kaiken tuon meikin alla) .

Emmett Cullen (Kellan Lutz)

Muita rooleja, joiden näyttelijöihin olen ihan tyytyväinen (kaikki alla olevat esittävät vampyyrejä):

Jasper Hale (Jackson Rathbone)



Alice Cullen (Ashley Greene )

Esme Cullen (Elizabeth Reaser)

James (Cam Gigandet)
Victoria (Rachelle Lefevre)
Laurent (Edi Gathegi)

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sulla taitaa olla paljonkin kokemusta narkkareista kun joka ainut KOMEA vampyyri elokuvassa näyttää siltä ?

Anonyymi kirjoitti...

mitäpä jos menisit ite näyttelee vaikka nuo kaikki hahmot

Anonyymi kirjoitti...

Joo just. no rosaliesta tuo kuva ei oo kaikkein edustavin on se oikeesti aika nätti. ja en usko et sie oot mailman kaunein.

Anonyymi kirjoitti...

No just. Noi kaikki näyttelijät oli just hyviä ja kukaan nistä ei näytä narkkarilta. Ja Rosalie on kaunis

Anonyymi kirjoitti...

Ootko sit ite jotenkin maailman kaunein, täydellisin, paras, ja kaukana narkkarista, jos meet näyttelijöitä arvostelemaan? Helevetti työnnä kommenttis perseesees! Kun sentäs noin täydellinen olet, niin mikset ole jo huomauttanut ohjaajalle, että olisi valinnut sut? Vitun urpo, hanki elämä!!!

Anonyymi kirjoitti...

Onko sinulla paljonki kokemusta ,kun olet noin hyvä ????OLET KOMEA ROBERT PATTINSON


I LOVE YOU
ANd NIKKI REED I LOVE YOU AND KRISTEN STEWARD AND TAYLOR LAUTNER

T:TIIA

Anonyymi kirjoitti...

Mikään ei näytä kelpaavaan sulle! Kaikki on mielestäni ihan hyviä ja Rosalie kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan omasta mielestäni hyviä tekstejä, kaikilla on omat mielipiteensä. Tosin Robert näyttää jotakuinkin onnistuneelta, kun kyse kerran on Twilight vampyyreistä eikä kävelevistä ruumiista, kuten yleensä.
Rosalien näyttelijä ei myöskään minun mielestäni ole kaikkein paras valinta.
Lisäksi vielä noihin edellisiin kommentteihin, kyse EI ole siitä onko kirjoittaja sitten parempi näyttelijä tai muutenkaan paremman näköinen. Kyse ON siitä, ovatko VALITUT näyttelijät tarpeeksi uskottavia.

annarawwr'' kirjoitti...

hmmm ... sulla taitaa olla aika omituinen käsitys narkkarista ja vampyyristä . vampyyri on vaalea ja twilightin näyttelijät on meikattu todella HYVIN ! no omapahan on mielipitees mut mun mielipide on se et tää on yks parhaimmist leffoista mitä on tehty .

Anonyymi kirjoitti...

narkkarit on just IN!

Anonyymi kirjoitti...

luulen, että kun elokuvassa korostetaan paljon kauneutta, se merkitsee enemmän sisäistä kauneutta, vähemmän ulkoista (: