perjantai 12. joulukuuta 2008

Legendaarinen Betty Page on kuollut!







Kaikkien alastonmallien esikuva Betty Page (Bettie Page), oikealta nimeltään Betty Mae Page, kuoli eilen. Hän syntyi 22.4.1922 Nashville, Tennesseessä. Hän aloitti uransa pin-up tyttönä 50-luvun alussa erottuaan miehestään. Vuonna 1955 Page esiintyi Playboy-lehdessä. Viimeisinä vuosinaan hän kärsi vakavista sydänsairauksista, jotka lopulta johtivat hänen kuolemaan 11.12 85-vuotiaana.





Page lopetti uransa 50-luvun lopussa. Suurin syy tähän oli hänen kääntymisensä uskoon (ja tuskin sen aikainen ilmapiiri oli kovin suvaitsevainen hänen työlleen). Lyhyen uransa aikana otettujen kuvien ja myöhemmin tehdyn elämänkerran ( Bettie Page: The Life of a Pin-up Legend) vuoksi hänen elämänsä on ollut rahallisesti hyvin turvattu (ellei ota mukaan 90-luvun alkua, jolloin hänellä oli kolme vuotta agentti, joka huijasi häneltä rahaa).




Betty Page on urasa lopetettuaan pysynyt hyvin poissa julkisuudesta, eikä hänestä ole sen jälkeen ilmestynyt julkisuuteen kuvia. Vaikka hänestä on tehty pari haastattelua ja dokumentteja, hän ei ole antanut lupaa itsensä näyttämiseen. Syyksi Page sanoi, että haluaa ihmisten muistavan hänet sellaisena kuin hän oli malli uransa aikana. Lisää tietoa Betty Pagesta löydät englanniksi täältä. Vuonna 2005 hänestä tehtiin elokuva The Notorious Bettie Page, josta löydät tietoa täältä ja voit ostaan täältä.


Dokumetti Betty Pagesta:

0 kommenttia: